Coneix els avantatges de contractar fibra òptica respecte l’ADSL

Vols instal·lar internet a casa o a la teva empresa i no saps quins avantatges reals et pot comportar contractar fibra òptica? Des de Connecta t’expliquem els principals avantatges d’instal·lar fibra òptica respecte l’ADSL.

La fibra òptica s’utilitza com a mitjà de transmissió per a les xarxes de telecomunicacions, ja que per la seva flexibilitat els conductors òptics poden agrupar-se formant cables. Les fibres usades en aquest camp són de plàstic o de vidre, i algunes vegades dels dos tipus. Per a usos interurbans són de vidre, per la baixa atenuació que tenen.

Alguns avantatges:

- Alta velocitat a Internet (descarrega't i puja continguts de forma ràpida, millor velocitat en jocs en línia).

- Connecta diversos dispositius alhora sense perdre velocitat.

- Gran flexibilitat i lleugeresa.

- Immunitat a les pertorbacions d'origen electromagnètic.

- No produeix interferències.

- Insensibilitat als paràsits.

- Ocupa poc espai gràcies a una petita grandària.

- Té una gran resistència mecànica, així com a la calor, fred, corrosió...

- Facilitat per localitzar els talls.

- Amb un cost menor respecte al coure.

Què és l'ADSL?

L'ADSL (Bucle d'Abonat Digital Asimètric) és una tècnica de transmissió que permet la transmissió sobre dades a alta velocitat. Per aquest motiu, utilitza freqüències més altes que les emprades en el servei telefònic i sense interferir-hi, permetent així l'ús simultani del bucle per al servei telefònic i per accedir a serveis de dades a través d'ADSL.

Consisteix en una transmissió analògica de dades digitals recolzada en el parell simètric de coure que porta la línia telefònica convencional o línia d'abonat, sempre que la longitud de línia no superi els 5,5 km mesurats des de la central telefònica, o no hi hagi altres serveis pel mateix cable que puguin interferir.

Quina diferència hi ha entre la fibra òptica i l’ADSL?

L'ADSL està compost per fils de coure que manen senyal elèctric. La fibra òptica envia senyals de llum, i arriba a una velocitat major de navegació i una millor qualitat de senyal. Una fibra òptica estàndard equivaldria a 110 fils de coure.

Per tant, una diferència entre l'ADSL i fibra, és la forma que tenen d'enviar el senyal de connexió. La fibra òptica no es veurà afectada per un canvi immediat de temperatura, en canvi amb l'ADSL, poden haver baixades o pics en la navegació.

Una altra diferència important entre l'ADSL i la fibra òptica, és que amb la fibra òptica la velocitat de navegació no baixarà mentre que la velocitat de l'ADSL pot anar variant al llarg del dia.

A Connecta t’oferim tarifes adaptades segons les teves necessitats. Informa’t de les nostres tarifes de fibra òptica aquí.

Entradas destacadas
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags