Les companyies telefòniques europees ja no poden cobrar roaming

June 30, 2017

Adéu al roaming a la Unió Europea. El 15 de juny va entrar en vigor a la UE la supressió del sobrecost de l'ús del mòbil a l'estranger. Les companyies telefòniques europees ja no podran cobrar roaming, el sobrecost de l’ús del mòbil a l’estranger. Fer trucades, enviar missatges i navegar per internet amb el mòbil des d’un altre país europeu no costarà més diners que fer-ho des de Catalunya.

 

A partir d'aquesta data, dins de les fronteres dels països pertanyents a la Unió Europea, el preu dels minuts i dades consumits serà el mateix que has contractat a la teva tarifa, encara que amb algunes restriccions.

 

Com a usuari final, no has de fer cap tràmit per començar a gaudir del roaming. El teu contracte s'actualitzarà automàticament d'acord amb les noves condicions de la normativa europea. De moment, podràs gaudir de la teva tarifa sense recàrrecs en els països de la UE.

 

 

A quins països s’aplica la fi del 'roaming'?

 

La supressió del sobrecost de la itinerància afecta tots els països de la UE i també els que pertanyen a l’Espai Econòmic Europeu: Islàndia, Noruega i Liechtenstein. Atenció, però, perquè a Andorra sí que hi haurà 'roaming'. També a d’altres països que no formen part de la UE ni de l’Espai Econòmic Europeu, com Suïssa i El Vaticà. D’entrada, la fi de roaming també s’aplicarà al Regne Unit, però és una incògnita saber què passarà quan es produeixi el Brexit.

 

Què he de fer per no pagar el 'roaming'?

 

El client no ha de fer res. Són les companyies les que apliquen les noves tarifes. Això sí, si es vol continuar navegant per internet, no s’hauran de desactivar les dades del mòbil quan es viatgi a un altre país europeu.

 

Què hi guanyen les companyies?

 

Les operadores han suprimit el roaming obligades per la normativa comunitària i no pas per voluntat pròpia. Es preveu que a curt termini els provoqui pèrdues, però Brussel·les assegura que a la llarga, l’ús del mòbil a l’estranger es mutliplicarà perquè els clients ja no apagaran el mòbil quan viatgin i s’acostumaran a utilitzar-lo com a casa seva.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Entradas destacadas

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entradas recientes
Please reload

Archivo
Please reload

Buscar por tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Instagram Basic Black

© 2017 CONNECTA FIBRA - Comunicacions Integrals de Catalunya, S.L.